keyboard_arrow_up
ENG
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background

GESCHIEDENIS

Raimond Neuhof heeft het bedrijf opgericht onder de naam Raimond Neuhof Technische Textiel in 1962.
Hij is begonnen met een eenmanszaak die textielonderdelen voor bakkerijmachines fabriceerde en leverde.

De voorloper van de deegcups zijn de "bollenrijskastzakjes" die van katoen en nylon gaas geconfectioneerd werden.

Deze "bollenrijskastzakjes" waren de norm in de bakkerswereld, werden in eerste instantie zelf door Raimond Neuhof vervaardigd in de avonduren en in het weekend.

De eerste producten waren deegnetjes voor bollenrijskasten en uitrolbanden. Al snel kwamen ook puntenkastzakjes, nylon gaasgoten, insschiettapijten, banden voor koekjes - en sandwichmachines, speculaasbandjes en banden voor stokbroodmachines in productie.

In het begin leverde het bedrijf hoofdzakelijk in de Benelux, maar dat groeide snel uit naar de overige (West)Europese landen en later ook wereldwijd.
Het bedrijf had het inmiddels zo druk gekregen dat Raimond Neuhof genoodzaakt was om in zijn vliegtuig naar klanten toe te vliegen.  Hij  vond het belangrijk om niet alleen bezig te zijn met de verkoop,  maar ook om zijn klanten te leren kennen en te bezoeken. Zo kon hij de  de machines in gebruik zien en de knelpunten signaleren, zodat  hij verbeteringen in zijn producten kon doorvoeren.

Begin jaren 80 ontstond de vraag naar kunststof deegnetjes die individueel gemonteerd konden worden. Door zijn uitvoerige kennis van de machines en zijn technische achtergrond was hij in staat deegcups te ontwerpen die perfect aansloten bij het bestaande profiel van de schommels.
Raimond Neuhof heeft zelf voor alle merken bollenrijskasten deegcups ontworpen en op de markt geïntroduceerd. De eerste cups waren voor bollenrijskasten, nadien  volgden de cups  en schommeltjes voor verschillende kleinbroodstraten.  In het ontwerpproces had hij nauwe banden met meerdere test-bakkerijen om zijn  producten te optimaliseren. 

Met veel toewijding en passie heeft Raimond jaren aan zijn bedrijf gebouwd tot het bedrijf wat het nu is. Als ondernemer in hart en nieren, heeft hij doorgewerkt tot ver voorbij zijn pensioengerechtigde leeftijd. In 2014 is Raimond Neuhof overleden en liet hij een succesvol bedrijf na dat wereldwijd de bakkersbranche bedient.

In 2016 heeft zijn jongste dochter, Michelle Neuhof, het roer overgenomen, zij zet het bedrijf voort onder de naam Neuhof Bakery Parts.